Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να ορθώσει το ανάστημα

Μολονότι την τελευταία τριετία η πολιτική ζωή στη χώρα μας χαρακτηρίζεται από αστάθεια και “ανωμαλία”, όλοι οι πολίτες συμφωνούν με τον πλέον απόλυτο τρόπο σε ένα: «Την αποκλειστική ευθύνη της σημερινής μας κατάστασης φέρει το σύνολο της κομματικής οργάνωσης του πολιτικού μας συστήματος». Μιας κατάστασης απαξίας, εκμαυλισμού, αποσύνθεσης…

Πώς αλήθεια η ευφυΐα των κομματικών «στρατηγών» θα ξεπεράσει και αυτό το πρόβλημα εξουσίας; Είναι απλό. Απλούστατο...

Αν αύριο γίνονταν εκλογές σε κάθε επίπεδο -βουλευτικές, δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές-  όλα σχεδόν τα κόμματα θα καταποντίζονταν! Ποιον λοιπόν, συμφέρει αυτό το αποτέλεσμα; Κανέναν από εκείνους που έχοντας την εξουσία σήμερα, εξακολουθούν να την “φλερτάρουν” και δεν την παρατούν, όπως σε κάθε περίπτωση παλιού έρωτα…

Τι θα κάνουν λοιπόν; Απλά, θα καλύψουν τη φαιδρότητα της πολιτικής αστοχίας με ένα “πέπλο” αξιοκρατίας. Θα διαχωρίσουν τους υποψηφίους βουλευτές, συμβούλους, ευρωβουλευτές από το στενό πλαίσιο των κομματικών γραμμών και της παρωχημένης οργάνωσης και θα “ποντάρουν” στις προσωπικότητες, σε αυτούς των οποίων ο πολιτικός λόγος δεν θα περιλαμβάνει κομματικούς στόχους αλλά θα μοιάζει νέος, μακριά από τις αγκυλώσεις και το απαρχαιωμένο -και ταυτόχρονα διεφθαρμένο πλέον- κομματικό παρελθόν.

Αν είναι έτσι, ας αλλάξουμε λοιπόν! Είναι προφανές ότι η Ελλάδα έχει μεγάλη ανάγκη από πολιτική αλλαγή. Κι αν η αλλαγή είναι επιβεβλημένη και οποιοσδήποτε άλλος τρόπος πολιτειακής οργάνωσης δεν μπορεί να προσφέρει τα πλέον άμεσα αποτελέσματα, ας γίνει έτσι. Το στοίχημα είναι στην επιλογή των προσώπων. 

Η μόνη ελπίδα για τη χώρα μας είναι αυτά τα πρόσωπα να καταφέρουν να υποστηριχθούν, να αναδειχθούν και τελικώς να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της πατρίδας μας.

Κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να ορθώσει το ανάστημα. Κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να πει “φτάνει πια”!

Δεν υπάρχουν σχόλια: