Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ο δικηγόρος κι η εκδίκηση της ξανθιάς

Ένας γκομενιάρης δικηγόρος και μια ξανθιά καλλονή κάθονται δίπλα-δίπλα στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια μιας πολύωρης πτήσης. Ο πονηρός δικηγόρος προσπαθώντας να πιάσει κουβέντα με τη γκόμενα γυρίζει και τη ρωτάει αν θα ήθελε να παίξει ένα παιχνίδι για να περάσει η ώρα. Η ξανθιά είναι κουρασμένη και αρνείται ευγενικά. Ο δικηγόρος επιμένει και της λέει ότι το παιχνίδι είναι πολύ απλό κι έχει πλάκα.

- «Θα σου κάνω ερωτήσεις και αν δεν ξέρεις την απάντηση, θα μου δώσεις κάποια λεφτά. Το ίδιο θα κάνω κι εγώ αν δεν απαντήσω σε μια δική σου ερώτηση.»

H ξανθιά τον κοιτάει κουρασμένα και του ξαναλέει ότι δεν την ενδιαφέρει. Ο επίμονος δικηγόρος όμως, το ξανασκέφτεται κι επανέρχεται με μια πιο δελεαστική προσφορά:

- «Λοιπόν, θα σου προτείνω κάτι άλλο. Αν δεν ξέρεις εσύ την απάντηση θα μου δώσεις 5 ευρώ κι αν δεν την ξέρω εγώ θα σου δώσω 500 ευρώ. Τι λες;»

Η ξανθιά το ξανασκέφτεται και τελικά συμφωνεί να παίξει. Ο δικηγόρος τη ρωτάει:

- «Ποια είναι η απόσταση μεταξύ της γης και της σελήνης;»

Η γκόμενα τον κοιτάει και χωρίς να του πει κουβέντα, ανοίγει το πορτοφόλι της και του δίνει 5 ευρώ. Ο δικηγόρος χαμογελάει και παίρνει τα λεφτά. Τώρα είναι η σειρά της ξανθιάς. Τον ρωτάει λοιπόν:

-  «Τι είναι αυτό που ανεβαίνει το βουνό με 3 πόδια και το κατεβαίνει με 4 πόδια;»

Κόκκαλο ο δικηγόρος, σαστίζει και την κοιτάζει απορημένος. Βγάζει το tablet από την τσάντα του και ψάχνει όλα τα αρχεία του. Θυμωμένος που δε βρίσκει την απάντηση στέλνει e-mail σε όλους τους φίλους του μήπως και πάρει απάντηση. Μάταια όμως γιατί κανένας δε γνωρίζει. Μετά από καμιά ώρα που ψάχνει για την απάντηση και η γκόμενα επιτέλους έχει βρει την ηρεμία της, ανοίγει το πορτοφόλι του και δίνει στην ξανθιά ένα φούξια 500ευρώ. Εκείνη το παίρνει και γυρίζει δίπλα να συνεχίσει τον ύπνο της.

Ο δικηγόρος φανερά εκνευρισμένος, τη σκουντάει και τη ρωτάει:

- «Λοιπόν, τι είναι αυτό που ανεβαίνει το βουνό με 3 πόδια και το κατεβαίνει με 4 πόδια;»

Η ξανθιά γυρνάει ατάραχη, τον κοιτάει με ένα περίεργο μορφασμό και χωρίς να του πει κουβέντα ανοίγει το πορτοφόλι της, βγάζει το 500ευρω και του λέει:


-  «Μήπως έχεις να μου χαλάσεις;»


Δεν υπάρχουν σχόλια: