Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Σεμινάρια Real-estate στην Ελλάδα από τον ΣΕΚ και τη NAR


Η Αμερικανική Ομοσπονδία Κτηματομεσιτών (NAR) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κτηματομεσιτών (ΣΕΚ) διοργανώνει μοναδικά σεμινάρια για την ακίνητη περιουσία στη διεθνή αγορά και βοηθά στην ανάπτυξη ανταγωνιστικού επαγγελματικού περιβάλλοντος στην σύγχρονη κι απαιτητική αγορά.



Προγράμματα όπως η Πιστοποίηση Πραγματογνωμόνων (BPOR), η Διαχείριση Εξοχικής Κατοικίας (RSPS) και η Πιστοποίηση Ειδικών επί Διεθνούς Ακίνητης Περιουσίας (Certified International Property Specialist - CIPS) που αποτελούν την «αιχμή του δόρατος» της αμερικανικής επιμόρφωσης στην κτηματαγορά προσφέρονται από  τον ΣΕΚ στην Ελλάδα και θα διεξαχθούν μεταξύ Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου 2013 και Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2013 στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ από τις 9.00 έως τις 17.30 καθημερινά.


Μην μένετε παθητικοί στη νέα αγορά ακινήτων! Η επιθετικότητα και η εξωστρέφεια δίνει λύσεις και μας οδηγεί σε διεξόδους από την παλαιά, παρωχημένη και μονόπλευρη στόχευση που είχε η εσωτερική αγορά ακινήτων. Το μέλλον -και ίσως και το παρόν- για την αγορά ακινήτων συνοψίζεται στη φράση: «από έξω προς τα μέσα και από μέσα προς τα έξω»!


Μπείτε στις λίστες των συνεργαζόμενων μεσιτικών γραφείων ανά τον κόσμο!!!

Δείτε το πρόγραμμα και δηλώστε τώρα συμμετοχή στο ds@sek.gr







Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Λίγα λόγια για μένα...

Γεννήθηκα ένα απόγευμα του Σεπτέμβρη στις αρχές της δεκαετίας του ’80, τότε που όλα ήκμαζαν…

Μεγάλωσα στη Νέα Μάκρη κι έλαβα πολλή αγάπη από την οικογένεια μου κι ανθρώπους που είναι για πάντα κρυμμένοι στην καρδιά μου.

Απέκτησα κοινωνική παιδεία στο σπίτι μου, ενώ η γνώση μου εφοδιάστηκε, στα πρώτα βήματά της, από ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση, από τις οποίες έμαθα πράγματι πολλά…

Ολοκλήρωσα το πρώτο μου πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες και τη Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ ήδη εργαζόμουν στη μικρή οικογενειακή επιχείρηση, στην οποία οφείλω -μαζί με τις αδιάκοπες προσπάθειες του πατέρα μου- σημαντικό μέρος του ζῆν μου… Εκεί εξάλλου, γεννήθηκε το πάθος μου για τα ακίνητα.

Παράλληλα, κλήθηκα να αντιμετωπίσω την κακή όψη της ανταγωνιστικής κοινωνίας και των ανελέητων “φίλων”. Για χάρη τους, προσέθεσα στο οπλοστάσιο της κατάρτισής μου τη μετεκπαίδευση στη Διαχείριση Κατασκευαστικών Έργων - Project (Construction) management, ενώ τους οφείλω θερμές ευχαριστίες για τα πρώτα νομικά μου ερεθίσματα, που αποτέλεσαν εφαλτήριο για τη νέα μου “διόπτρα”, το πτυχίο της Νομικής Σχολής… Σήμερα υπερασπίζομαι το Δίκαιο.

Η ανηφόρα δεν είναι εύκολη. Και το ξέρουν όλοι όσοι έχουν τη χαρά και την πολυτέλεια να υποστηρίζονται από δυναμικές μαμάδες, σπουδαίους φίλους και πρόθυμους αδελφούς…

Επιφανειακά, τα πάθη μου με οδήγησαν να έχω δημοσιεύσει μέχρι σήμερα δεκάδες αναλύσεις, έρευνες και άρθρα με το αγαπημένο μου θέμα, την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, ενώ η σύγχρονη επιταγή της κοινωνικής δικτύωσης ευθύνεται για τη γένεση ενός blog γενικού περιεχομένου, ως έκφανση δημιουργικής έκφρασης κι επικοινωνίας. Βαθύτερα αίτια όμως όλων αυτών αποτελεί η διαρκής προσπάθεια για δημιουργία και ανάπτυξη σε κάθε τομέα ενδιαφέροντός μου.

Στην κοινωνική μου “απομόνωση”, διήλθα από αρκετούς συλλόγους και σωματεία με επαγγελματικό, κοινωνικό κι εθελοντικό χαρακτήρα, ενώ η ανάγκη μου για ενημέρωση κι επικοινωνία με ωθεί συνεχώς στην παρακολούθηση ημερίδων, συζητήσεων και συνεδρίων για την Οικονομία και την Επιχειρηματικότητα, την Πολιτική, τη Νομική Επιστήμη.

Στην ελευθερία του χωροχρόνου μου γράφω τις αράδες του μυαλού μου στα ελληνικά και πιο σπάνια στα αγγλικά, αγανακτώ παρεμβαίνοντας στα κακώς κείμενα (ειδικά στις αναφορές με γκρίκλις) και χαίρομαι να συναντώ φίλους. Πείθω τον εαυτό μου να σουτάρει στο καλάθι των επιλογών μου, αναπνέω στην αύρα της καθαρής θάλασσας και δίνω γεύση στο φαγητό των προσκεκλημένων μου…

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να ορθώσει το ανάστημα

Μολονότι την τελευταία τριετία η πολιτική ζωή στη χώρα μας χαρακτηρίζεται από αστάθεια και “ανωμαλία”, όλοι οι πολίτες συμφωνούν με τον πλέον απόλυτο τρόπο σε ένα: «Την αποκλειστική ευθύνη της σημερινής μας κατάστασης φέρει το σύνολο της κομματικής οργάνωσης του πολιτικού μας συστήματος». Μιας κατάστασης απαξίας, εκμαυλισμού, αποσύνθεσης…

Πώς αλήθεια η ευφυΐα των κομματικών «στρατηγών» θα ξεπεράσει και αυτό το πρόβλημα εξουσίας; Είναι απλό. Απλούστατο...

Αν αύριο γίνονταν εκλογές σε κάθε επίπεδο -βουλευτικές, δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές-  όλα σχεδόν τα κόμματα θα καταποντίζονταν! Ποιον λοιπόν, συμφέρει αυτό το αποτέλεσμα; Κανέναν από εκείνους που έχοντας την εξουσία σήμερα, εξακολουθούν να την “φλερτάρουν” και δεν την παρατούν, όπως σε κάθε περίπτωση παλιού έρωτα…

Τι θα κάνουν λοιπόν; Απλά, θα καλύψουν τη φαιδρότητα της πολιτικής αστοχίας με ένα “πέπλο” αξιοκρατίας. Θα διαχωρίσουν τους υποψηφίους βουλευτές, συμβούλους, ευρωβουλευτές από το στενό πλαίσιο των κομματικών γραμμών και της παρωχημένης οργάνωσης και θα “ποντάρουν” στις προσωπικότητες, σε αυτούς των οποίων ο πολιτικός λόγος δεν θα περιλαμβάνει κομματικούς στόχους αλλά θα μοιάζει νέος, μακριά από τις αγκυλώσεις και το απαρχαιωμένο -και ταυτόχρονα διεφθαρμένο πλέον- κομματικό παρελθόν.

Αν είναι έτσι, ας αλλάξουμε λοιπόν! Είναι προφανές ότι η Ελλάδα έχει μεγάλη ανάγκη από πολιτική αλλαγή. Κι αν η αλλαγή είναι επιβεβλημένη και οποιοσδήποτε άλλος τρόπος πολιτειακής οργάνωσης δεν μπορεί να προσφέρει τα πλέον άμεσα αποτελέσματα, ας γίνει έτσι. Το στοίχημα είναι στην επιλογή των προσώπων. 

Η μόνη ελπίδα για τη χώρα μας είναι αυτά τα πρόσωπα να καταφέρουν να υποστηριχθούν, να αναδειχθούν και τελικώς να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της πατρίδας μας.

Κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να ορθώσει το ανάστημα. Κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να πει “φτάνει πια”!

Certified International Property Specialist - CIPS


Με το νέο αναπτυξιακό νόμο (Ν. 4146/2013 - Διαμόρφωση ΦιλικούΑναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις καιάλλες διατάξεις), γίνεται σαφής προσπάθεια δημιουργίας κινήτρων προς τους ξένους επενδυτές να αγοράσουν ακίνητα στη χώρα μας.

Έτσι, πολίτες τρίτων χωρών που θα γίνουν ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας 250.000 ευρώ τουλάχιστον, ή θα χρονομισθώνουν για μια δεκαετία ακίνητο στην Ελλάδα αποκτούν πενταετή άδεια διαμονής με δικαίωμα ανανέωσης.

Η πρώτη κίνηση έγινε και τα δείγματα «στρατηγικών επενδύσεων» έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται. Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα αποκτά παγκόσμιο ενδιαφέρον και προσελκύει νέους επενδυτές, αργά, αλλά σταθερά.

Ως εκ τούτου, οι διασυνοριακές συνεργασίες μεταξύ μεσιτών είναι πλέον απαραίτητη σε όσους επιθυμούν να παραμείνουν ισχυροί “παίκτες” στην ελληνική κτηματαγορά.

Ο ΣΕΚ προσφέρει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να μπεις κι εσύ στη λίστα των Πιστοποιημένων Ειδικών της Διεθνούς Ακίνητης περιουσίας.

Αν ασχολείσαι επαγγελματικά με την αγορά ακινήτων, παρακολούθησε το σεμινάριο που διοργανώνεται στην Αθήνα μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 4 Οκτωβρίου 2013 από τη NAR μέσω της αποκλειστικής συνεργασίας της στη χώρα μας με τον ΣΕΚ και απόκτησε τον τίτλο του Certified International Property Specialist και την πρόσβαση στον διεθνή κατάλογο μεσιτών.







Επένδυσε στην εκπαίδευσή σου.

Αύξησε την απόδοση.

Certified International Property Specialist

C.I.P.S.

από 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2013

Εισηγητής:   Mr. David Wyant, NAR Instructor

 

CIPS Designation

About CIPS

No matter which international audience you cater to, the Certified International Property Specialist (CIPS) Designation will provide you with the knowledge, research, network and tools to globalize your business.

Why Get the CIPS Designation

The CIPS Designation is the only designation of its kind in the real estate community. It’s synonymous with advanced expertise, a global perspective and distinct understanding of a global buyer, and comes with powerful brand recognition with designees in nearly 40 countries.
By earning your CIPS Designation, you instantly align yourself with the best in the business, and join our influential network of international professionals. Don’t just give your business a global spin; take your business to the global level.
The CIPS Designation can also increase your earning potential—on average, CIPS designees earn $50,000 more than non-CIPS designees from real estate sales annually.*

 

Benefits for Designees

·         Customizable print & web-based marketing materials
·         Smart phone & PC conversion application for language, time, area and currency
·         The latest research and reports on the international market
·         The CIPS Network comprised of global professionals from all over the world
·         Use of the prestigious and internationally-recognized CIPS logo and brand
·         Access to CIPS online communities
·         A featured listing in the enhanced online CIPS Directory
·         Subscription to the bi-monthly print newsletter, Global Perspectives
·         Invitations to special networking events at NAR conventions
·         CIPS Referral Form
·         CIPS Resource Browser Toolbar

Plug into the CIPS Network

By earning your CIPS designation, you will gain access to the CIPS Network. This members-only group is specifically for international practitioners of the National Association of REALTORS® who have earned the CIPS designation. Comprised of over 2,000 real estate professionals specializing in all types of real estate, the CIPS Network provides a 360° view of the global market. In any type of international real estate transaction, members are consumers' best and most trusted resource for navigating the international market.
The CIPS® designation prepares REALTORS® to service the growing international market in their local community by focusing on culture, exchange rates, investment trends, and legal issues.

 

Δηλώσεις συμμετοχής στο ds@sek.gr