Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Φορολογικές αλλαγές Μεσιτών & Ταμειακές μηχανές


Σχετικά με το πολυσυζητημένο λογιστικό θέμα που ανέκυψε στο επάγγελμα των μεσιτών ακινήτων μετά την ψήφιση του Μνημονίου 3 και την ερμηνευτική εγκύκλιο ΠΟΛ: 1004/4 Ιανουαρίου 2013 για τη χρήση ταμειακών μηχανών, μόλις πρόσφατα το Υπουργείο Οικονομικών απέστειλε στην Ομοσπονδία Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος (ΟΜΑΣΕ), μετά από μεγάλη πίεση, την με αριθμό πρωτοκόλλου Δ15Β 1021853 ΕΞ 2013 επιστολή, σύμφωνα με την οποία διευκρινίζεται ρητά ότι: “οι επιχειρήσεις που διατηρούν κτηματομεσιτικά γραφεία έχουν την δυνατότητα της μη χρησιμοποίησης φορολογικής ταμειακής μηχανής του Ν. 1809/1988 για την έκδοση των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών για παροχές υπηρεσιών στο κοινό και κατά συνέπεια μπορούν να εκδίδουν τις εν λόγω αποδείξεις από θεωρημένα χειρόγραφα στελέχη. Επισημαίνεται τέλος, για τις επαγγελματικές παροχές των υπηρεσιών τους βάσει των διατάξεων των άρθρων 6 και 9 του Κ.Φ.Α.Σ. οι εν λόγω επιχειρήσεις εκδίδουν σε κάθε περίπτωση Αθεώρητα Τιμολόγια Παροχής Υπηρεσιών.” 

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ο Πλούτος, η Ευτυχία και η Αγάπη


Μία φορά κι έναν καιρό, μια γυναίκα φρόντιζε τον κήπο του σπιτιού της, όταν ξαφνικά είδε τρεις γέροντες, φορτωμένους με τις εμπειρίες της ζωής, να την πλησιάζουν στην είσοδο του σπιτιού. Παρόλο που δεν τους γνώριζε, τους είπε:
-          Δεν σας γνωρίζω, όμως πρέπει να πεινάτε. Περάστε, αν θέλετε, να φάτε κάτι.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Το σκασμένο λάστιχο


Σε ένα Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, μια παρέα τεσσάρων φίλων σπουδάζει πληροφορική. Τα παιδιά είναι καλοί φοιτητές και τα έχουν πάει άριστα όλη τη χρονιά. Μια Παρασκευή πρωί, αφού έδωσαν τις εξετάσεις τους σε ένα μάθημα και έγραψαν πολύ καλά, μαζεύτηκαν στη συνέχεια στο σπίτι του ενός, προκειμένου να οργανωθούν για το Σαββατοκύριακο που πλησίαζε.

Τη Δευτέρα το πρωί

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ανταμοιβή


Ήταν βράδυ. Περπατούσε μόνος σε μία ξένη πόλη. Είχε φτάσει πριν λίγες ημέρες ξεκινώντας μια νέα ζωή! Για λίγο ή για πάντα… Μόλις είχε τελειώσει μία κουραστική μέρα κι επέστρεφε στο καινούργιο του σπίτι. Ξαφνικά, στα απόμερα και σκοτεινά σοκάκια που βάδιζε, ξεχώρισε απαστράπτον ένα έρημο ξωκλήσι. Σταμάτησε, κάθισε στο παγκάκι και το φωτογράφισε. Συνέχισε να περπατά. Λίγο πιο κάτω, χαμογέλασε στο άκουσμα των βατράχων που περνούσαν την ώρα τους στο μικρό ποταμάκι. Και σκέφτηκε: Μάλλον είναι τα σημάδια της ανταμοιβής…