Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Μεσίτες ακινήτων - Σχολιασμός Νομοσχεδίου

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΜΕ ΑΚΙΝΗΤΑ

γράφει ο Φάνης Α. Παυλίδης, Property Advisor

fanis@pavlidis-realestate.gr, fanis_pavlidis@yahoo.gr


Νέα Μάκρη, 16/2/2011


Στην επαγγελματική ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, η αναγκαιότητα θεσμοθέτησης της μεσιτείας στην αγορά ακινήτων, κρίνεται επιβεβλημένη στην Αθήνα του 1920. Για πρώτη φορά νομοθετείται ρύθμιση για τις συμβάσεις μεσιτείας και του επαγγέλματος του μεσίτη το έτος 1926 (Ν.Δ. “Περί Μεσιτών”). Για μισό αιώνα μεσολαβούν ελάχιστες τροποποιήσεις, ενώ στα “μεταπολιτευτικά” χρόνια, η νομοθεσία καταργείται χωρίς ουσιαστική αντικατάστασή της. Ο Αστικός Κώδικας καλύπτει μόνο τις γενικές αρχές της μεσιτείας, κι έκτοτε ένας μακροχρόνιος κι ατελέσφορος διάλογος καθυστερεί την απόφαση για τη δημιουργία ενός, έστω υποτυπώδους, θεσμικού πλαισίου.

Στις μέρες μας, με αφορμή...

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ήθελε παρέα…



Διάβασα το παρακάτω περιστατικό που έλαβε χώρα στην Πάτρα και θα ήθελα να το μοιραστούμε:

«Την Αστυνομία κάλεσαν οι γείτονες μιας ηλικιωμένης όταν άκουσαν τις εκκλήσεις της για βοήθεια... Ωστόσο όπως αποδείχθηκε η γιαγιά δεν βρισκόταν σε κίνδυνο αλλά ένιωθε απλώς μοναξιά… Το περιστατικό συνέβη γύρω στις δύο το πρωί. Οπλισμένοι αστυνομικοί που επάνδρωναν δύο περιπολικά έσπευσαν, μετά από τηλεφώνημα κατοίκου της περιοχής που κατήγγειλε πως μια ηλικιωμένη καλούσε δυνατά σε βοήθεια.

Οι γείτονες φοβήθηκαν πως η γιαγιά είχε πέσει θύμα διάρρηξης και πως βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο.

Οι αστυνομικοί με τα όπλα παρατεταμένα πλησίασαν στο σπίτι απ' όπου ακούγονταν οι κραυγές για βοήθεια και εισέβαλαν για να πιάσουν επ' αυτοφώρω τους δράστες!

Οι άνδρες της Αστυνομίας δεν βρήκαν παραβιασμένη την πόρτα και θεώρησαν πως ίσως οι διαρρήκτες να είχαν....

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η επιβράβευση μάς δίνει δύναμη για τη συνέχεια...


Φίλες και φίλοι

Σας καλωσορίζω κι επίσημα στο προσωπικό μου blog.

Η τεχνολογία σήμερα, μας προσφέρει απλόχερα τα μέσα να επικοινωνούμε άμεσα αλλά ταυτόχρονα κι απρόσωπα…  Κι επειδή κάθε πρόκληση με εξιτάρει, θα επιδιώξω μέσα από αυτό το χώρο να δεχθώ την πρόκληση για άμεση επικοινωνία, με την ελπίδα ωστόσο να την προσωποποιήσω… Όχι και τόσο εύκολο εγχείρημα, αλλά είπαμε: το παιχνίδι των προκλήσεων…

Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας έχουμε.....